Sırat-ı Müstakim ve Yolcuları

Yazar
İsmail Lütfi Çakan
Yayınevi
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı
Dil
Türkçe
Sayfa s.
160

Bu kitap, sırat-ı müstakimi, yolcularını, engellerini ve gereklerini hidayet-dalalet ekseninde incelenmektedir. Karşılıklı ilişkiler açısından dini gruplar arasında bir ölçüde yumuşama görülmekle beraber, teknoloji ve medya gibi çağdaş imkanlarla desteklenen ve bir ölçüde de evrenselleşen "ocak gayreti"nin farklı boyutlar kazanarak sürdüğü bilinmektedir.

Müslümanların daha doğrusu İslam'ın, ülkede "irtica", dünyada "İslami terör" gibi bahanelerle etkisizleştirilme girişimlerinin post modern düzeyde yürütüldüğünün görülmesi de ne acıdır ki yeterli bir "din kardeşliği" bilinci oluşturabilmiş ve gruplar arasında yeterli bir yakınlaşma sağlayabilmiş değildir.

Kur'an-ı Kerim'de açıkça ifade buyurulduğu gibi her grup, ülke içi ve dışındaki kendi faaliyetleri ile İslam adına övünmekle yetinmekte, ülkede ve dünyada tüm müslümanları hedef alan gelişmelere, tartışmaya, açık cılız tepkilerle yetinmekte, teselli bulmakta, ve de avunmaktadır. Gruplar arası bir birlikteliği imkansız görerek, kimi zaman hakim ideoloji ve güç odaklarıyla uzlaşma yolları arayıp tavizler verme yoluna bile gidebilmektedir..
(Arka Kapak)


Kitaba sahip olanları ve isteyenleri sadece UKitap üyeleri görebilir.